Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις Αποφάσεις τους ΔΣ 8/8/2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής – Αγώνα καταδικάζει ανεπιφύλακτα την απόπειρα διεμβολισμού των κεκτημένων του διδασκαλικού κλάδου (μείωση κλιμάκων εισδοχής νεοεισερχομένων, συνταξιοδοτικό κλπ.). Ιδιαίτερα η μείωση των κλιμάκων εισδοχής των νεοεισερχομένων στο δημόσιο τομέα, συνιστά για την Αγωνιστική Συνεργασία ύβρη υψίστου βαθμού. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε την ύπαρξη συναδέλφων δύο ταχυτήτων, οι οποίοι να επωμίζονται τον ίδιο φόρτο εργασίας.
Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ακολουθείται, για τη λήψη των διάφορων οικονομικών μέτρων. Η ΠΟΕΔ, αλλά και οι άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, ουσιαστικά παρακολουθούν εξ αποστάσεως την όλη διαδικασία, αφού δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο διάλογο που διενεργείται. Ομόφωνα το ΔΣ της ΠΟΕΔ θεωρεί πως η ΠΑΣΥΔΥ, αδυνατεί να εκπροσωπήσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Βέβαια  για την εν λόγω κατάσταση, η ηγεσία της ΠΟΕΔ, δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Ας μας απαντήσει η ΠΟΕΔ γιατί επί σειρά ετών δε διεκδίκησε την ουσιαστικότερη συμμετοχή της στις διεργασίες και διαβουλεύσεις που άπτονται των εργασιακών σχέσεων. Η Αγωνιστική Συνεργασία είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν.
Ως Αγωνιστική Συνεργασία θέλουμε για ακόμη μια φορά να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει η ΠΟΕΔ για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εκπαιδευτικών. Την ώρα που ο τόπος ταλανίζεται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κι ενώ ακόμα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μετά από τα τραγικά συμβάντα της 11ης Ιουλίου, δεν είναι δυνατό η ΠΟΕΔ να παραθέτει σωρεία ευφάνταστων προϋποθέσεων, ώστε να συζητήσει την όποια εισφορά του διδασκαλικού κλάδου (π.χ.  ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών, περάτωση των εργασιών ζημιογόνων ημικρατικών οργανισμών). Η εν λόγω επιχειρηματολογία δε δύναται να πείσει τον οποιοδήποτε για την ειλικρινή πρόθεση της ΠΟΕΔ ως προς την καταβολή έκτακτης εισφοράς από το διδασκαλικό κλάδο.
Η Αγωνιστική Συνεργασία δηλώνει πως είναι έτοιμη να συζητήσει την καταβολή της έκτακτης εισφοράς από μέρους του διδασκαλικού κλάδου, ακόμα και πριν την εφαρμογή των υπόλοιπων μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι του διαλόγου, και τα οποία περιλαμβάνουν τη συνεισφορά των υπόλοιπων ομάδων πληθυσμού. Η έκτακτη εισφορά μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια διασφάλισης των κεκτημένων του κλάδου σε μελλοντικό στάδιο, αλλά και να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης.
Κι ενώ η ΠΟΕΔ υιοθέτησε τη θέση της πλήρους άρνησης απέναντι στις προτάσεις για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, απέρριψε την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για διεξαγωγή Επαρχιακών Γενικών Συνελεύσεων και ακολούθως κινητοποίησης έξω από τη Βουλή, την Πέμπτη 11 Αυγούστου, με τη συμμετοχή του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου ή και των 100 Γενικών Αντιπροσώπων. Αντί αυτού, ΑΚΙΔΑ, ΠΑΔΕΔ και ΔΗΚΙ, αρκέστηκαν στην επιβολή ανακοίνωσης προς το σώμα των Βουλευτών και το Υπουργείο Οικονομικών. Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πως έμαθαν να διεκδικούν από τα γραφεία και τον αναπαυτικό καναπέ τους.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, αναλογιζόμενη τις ευθύνες της απέναντι στο διδασκαλικό κλάδο, θα αγωνιστεί ενάντια σε όσους θέλουν να βάλουν το μαχαίρι στα κεκτημένα των εκπαιδευτικών, αλλά και ενάντια σε εκείνες τις δυνάμεις εντός της ΠΟΕΔ, που επί της ουσίας αρνούνται να αποδεχτούν την καταβολή της όποιας εισφοράς προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος μας.

Αγωνιστική Συνεργασία Προοδευτικής - Αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: